Music Divine

Music Divine

Eurovision Songcontest

Als we de televisieomroepen en muziekbonzen die alleen maar aan het geld denken hun gang laten gaan, is er straks totaal geen Eurovisie Songfestival meer, maar een zangwedstrijd tussen reeds beroemde zangers en zangeressen, en ik vrees dat op dit moment alleen Adèle zou winnen ... Laten we onze rechten opeisen en er weer het geliefde Europese evenement van maken zoals het vroeger was, met eerlijke nationale voorrondes, waarbij zowel bekend als onbekend talent op zang- en songwriter gebied een eerlijke kans krijgt.

If we leave it up to the broadcasting and music record companies who think only of money, in the end there will be no Eurovision Song Contest, but a contest between national famous singers, and at this moment Adele would outrank everybody by far ...
Let the people claim their rights back and let's organize this event like it used to be, with honest national selections and with the opportunity for unknown talent as well as famous singers and songwriters to perform their best.

Verschenen in het Parool

NewsPosted by Margareth Mon, January 02, 2017 11:48:00

Amsterdammer Helpt Amsterdam

Het Parool, Kersteditie 24-12-2016

YVONNE LIEW-ON (50)

‘Inmiddels maak ik mijn eigen arrangementen én weet ik hoe ik alles zelf professioneel kan afmixen’.

Voor veel mensen is het lastig om zichzelf heldere levensdoelen te stellen en zich daar ook aan te houden, maar niet voor Yvonne Liew-On. Ondanks het feit dat ze flink wat heeft meegemaakt, heeft ze alle negativiteit resoluut uit haar leven gebannen. Ze rekende af met een slechte relatie, overwon een depressie en leerde om te gaan met een hernia waardoor ze niet meer kan werken.

Het geeft haar alle ruimte zich op haar grote passie te richten: muziek. Ze had al flink wat nummers op haar computer opgenomen, maar het ontbrak haar aan geld om haar muziekcarrière naar een professioneler niveau te tillen. Daarom wenste ze hier begin dit jaar een bijdrage om het muziekprogramma Cubase te kunnen kopen. Dat er zich een Amsterdammer meldde om haar hiermee te helpen, heeft haar meer dan goed gedaan: inmiddels heeft haar carrière een flinke boost gekregen.

“Het is eigenlijk wonderbaarlijk verlopen. Ik had Cubase net een week in huis, toen ik een mail kreeg van de directeur van een circusshow dat hij muziek nodig had. Hij had mijn verhaal in de krant gelezen en wilde kennismaken. Uiteindelijk mocht ik de show zien en heb ik daar de volledige muziek bij gemaakt. Daar was hij enthousiast over, en op dit moment leg ik er de laatste hand aan.”

Het kostte Liew-On wel moeite om het ingewikkelde programma onder de knie te krijgen, maar ze zette gedecideerd haar tanden erin. “Ik heb er dagelijks tien uur per dag aan gewerkt om het te leren. Inmiddels maak ik mijn eigen arrangementen én weet ik hoe ik alles zelf professioneel kan afmixen. Ik kan dus gewoon een kant en klaar product leveren.”

Inmiddels staat Liew-On bij de Kamer van Koophandel ingeschreven als componiste. En dat is nog maar het begin. Binnenkort start ze een campagne, om haar zelfgeschreven lied als mogelijk inzending voor het Eurovisie Songfestival te promoten. “Tegenwoordig is het als gewone Nederlander moeilijk ertussen te komen. Maar ik ga gewoon campagne voeren en allerlei programma’s benaderen. Ik heb alle vertrouwen in mijn muziek, dus ik ga er gewoon de markt mee op.”

  • Comments(0)//yvonne.musicdivine.eu/#post0