Music Divine

Metropole Orkest wedstrijdNews

Posted by Yvonne Liew-On Mon, February 20, 2017 13:47:01

Blog image

Het Metropole Orkest heeft een wedstrijd uitgevaardigd waarbij de muzikant(en) met de meeste stemmen als prijs een opname met Het Metropole Orkest kunnen winnen.

Aangezien ik er al ruim 25 jaar van droom om met een door mij geschreven Songfestival lied samen met Het Metropole Orkest op te treden, omdat dit orkest vroeger de kandidaten van het Songfestival begeleidde, heb ik me aangemeld met mijn lied 'Broken', en ik hoop dan ook dat mensen stemmen op MUSIC DIVINE (mijn artiestennaam).

Nu ben ik eigenlijk geen artiest, maar een songwriter en filmcomposer die liever achter de schermen wil werken, maar met dit lied ben ik bereid om op te treden, en ik wil het dolgraag met Het Metropole Orkest opnemen!

Kijk daarom op de volgende link en STEM OP Music Divine :

Http://www.mo.nl/metDe TV-opnamen 22-01-17News

Posted by Yvonne Liew-On Wed, January 25, 2017 14:54:56

Afgelopen zondagmiddag was ik uitgenodigd door Paul Haenen om bij de tv-pilot van zijn nieuwe tv-show "Dominee Gremdaat op zondag" aanwezig te zijn. Het was superleuk, alleen gaf RTL4 hem geen kans om mij nog te interviewen over mijn songfestival protest campagne, want het programma liep teveel uit.

Maar het was geweldig om deze heerlijk grappige show met deze charismatische man bij te wonen, en ik weet zeker dat het gaat lopen als een trein. Want het publiek was helemaal enthousiast, en ik heb in geen tijden weer zo gelachen.

Niet in de laatste plaats omdat onder meer ook mijn favoriete 'grande dame de cabaret', Brigitte Kaandorp, te gast was, die de boel weer flink op stelten zette, met haar 'sabbatical', die nu, na een half jaar of zo, nog steeds moet beginnen, geloof ik, zo druk heeft ze het!

Maar goed, Paul Haenen zei na afloop tegen me dat hij me misschien "In de vensterbank" wil hebben. Wie dan gelijk denkt aan rode lampjes op de Wallen, moet ik helaas teleurstellen. Het is een interview-reeks op YouTube waarin hij middels zijn typetje Margreet Dolman allerlei mensen interviewt, zittend in de vensterbank van zijn pand aan de Nieuwezijds Voorburgwal. Kijk maar op YouTube. Ook deze afleveringen zijn hartstikke leuk, en ik zou het een hele eer vinden. Dus wie weet ...

Ik hou jullie op de hoogte!

Dominee Gremdaat op zondag!News

Posted by Yvonne Liew-On Thu, January 19, 2017 16:21:00

Blog image
Zondag zijn ik en mijn zangeres DECI MUSIC te gast in de eerste aflevering van de nieuwe televisieshow van Paul Haenen (in zijn rol als Dominee Gremdaat) !Zodra het op de nationale televisie verschijnt, plaats ik de link op Facebook !


xYvonne🎈🎈🎈

BABA WEET RAAD!News

Posted by Yvonne Liew-On Wed, January 18, 2017 16:36:33

En hier zijn dan de links naar BABA WEET RAAD !

Vanaf vandaag, woensdag 18 januari 2017 te zien op de Amsterdamse televisiezender AT5 en op YouTube :


Http://www.at5.nl/artikelen/164713/krijgt-baba-yvonne-naar-het-songfestival

Https://www.youtube.com/watch?v=sqxRtR5Pouo
Enjoy!

Baba weet raad !!!News

Posted by Yvonne Liew-On Sun, January 15, 2017 10:43:23

Vrijdag 13 Januari 2017 was ik uitgenodigd door Baba Yaga Tori van de Amsterdamse televisiezender AT5 om met de gerenommeerde muziekproducer Stiekz in diens Muziekstudio te Den Haag te gaan praten over mijn Songfestival campagnelied 'Broken', mijn muziek in het algemeen en zijn ruim 15 jaar brede ervaring als speler in 't veld.
We hebben gepraat, gelachen en gedanst (oké, alleen ik heb gedanst, want die 'Sranan boys' gaven ineens geen tori?!!!)
Het was geweldig leuk, en we zien alledrie samenwerkingsmogelijkheden!

De uitzending "BABA WEET RAAD" is komende woensdag 18 januari te zien op AT5 (zie ook AT5.nl, op de website blijft het sowieso heel lang staan).

Enjoy!


Blog imagePublicatie op Radio.nlNews

Posted by Yvonne Liew-On Sun, January 15, 2017 10:36:59

Op 6 januari is mijn Songfestival campagne-artikel op Radio.nl gepubliceerd ! Zie ook :

http://radio.nl/812431/mag-het-gewone-volk-ook-meedoen-aan-het-eurovisie-songfestival

Social MediaEurovision

Posted by Yvonne Liew-On Sat, January 07, 2017 19:22:00

Kijk voor een filmpje met DECI MUSIC en mij (opgenomen in de Jeruzalemkerk te Amsterdam-West) op :

Https://www.facebook.com/musicdivine.eu


Ook op Instagram, YouTube en Pinterest hou ik het publiek op de hoogte!

Greetz,
xYvonne

Aldus - Het ParoolNews

Posted by Yvonne Liew-On Fri, January 06, 2017 23:42:58

Blog image
Aldus (Het Parool, 05-01-2017, journalist Anouk Vleugels)
Songwriter Yvonne Liew-On (50) is de vriendjespolitiek binnen het Eurovisie Songfestival spuugzat, en is een protestcampagne gestart.

Wat is precies het probleem?
"Dat er tegenwoordig alleen nog maar BN'ers mogen meedoen aan het Songfestival. Vroeger mocht het publiek vaak meestemmen over de artiest en het liedje, maar sinds 2013 wordt alles intern bepaald door Avro-Tros. Onbekende muzikale talenten komen er niet meer tussen."

Misschien minder eerlijk, maar met BN'ers halen we wel de finale.
"Maar waar houdt het dan op? Stel dat alle landen hun beste artiesten insturen. Dan komt Engeland met Adele aanzetten, en kan de rest wel inpakken. Bovendien kunnen onbekende artiesten ook goed scoren. Bijna niemand kende Abba, tot ze doorbraken op het Songfestival."

Hoe moet het anders?
"Het moet weer voor het volk, door het volk worden. Neem de inzending van 2017: O'G3NE. Hartstikke leuke meiden, daar niet van, maar dan lees ik dat AvroTros een groep nationale en internationale tekstschrijvers heeft gevraagd een liedje in te sturen. Waarom mogen internationale componisten wel meedoen, en ik niet? Ik vind dat belachelijk."

Waarom wilt u, ondanks alle bezwaren, toch meedoen?
"Ik ben gek oop het Songfestival, al van jongs af aan. De kapsels, de prachtige jurken, het volk dat met vlaggetjes staat te zwaaien. Dat mis ik ook wel de laatste jaren, de glamour."

Hoe kunnen mensen u steunen?
Dat kan via Musicdivine.eu. Ik heb een nummer geschreven, Broken, en zou dat samen met zangeres Deci willen voordragen als inzending. En misschien kunnen we O'G3NE wel vervangen; ik geloof in wonderen. Maar ik vind het vooral belangrijk dat er in 2017 een nieuwe selectie-procedure komt."
Anouk Vleugels
[journaliste]MIJN KANTTEKENING HIERBIJ IS DAT MENSEN MIJ KUNNEN STEUNEN VIA :

Https://www.facebook.com/musicdivine.eu

EN BINNENKORT GA IK EEN NATIONALE PETITIE STARTEN !


Het Parool 24-12-2016 AHANews

Posted by Yvonne Liew-On Wed, January 04, 2017 21:20:10

Blog image
Op 24 december 2016 stond ik in het Parool, in de rubriek Amsterdammer helpt Amsterdam, en daarin kondigde ik reeds mijn voorgenomen Eurovisie Songfestival 2017 PROTEST CAMPAGNE aan!

Eurovision - a different visionEurovision

Posted by Margareth Mon, January 02, 2017 16:25:34

Eurovisie Song Festival : mag het volk ook weer meedoen s.v.p.?

Mijn naam is Yvonne Liew-On, ik ben een Nederlandse liedjesschrijver (Music Divine), en ik start hiermee een campagne tegen de regels van het Eurovisie Song Festival.

Allereerst ben ik het niet eens met de vrijheid die deelnemende televisie-omroepen krijgen om deelnemers te kiezen : volgens de ESC regels heeft elke Deelnemende Televisie-omroep het recht om zelf de format van hun deelname te bepalen, hetgeen betekent dat in sommige gevallen (zoals in Nederland, waar ik vandaan kom) de deelname intern wordt bepaald, in sommige andere landen worden de artiest of het lied door de televisie-omroep bepaald en beslist het publiek in dat land uiteindelijk wie het mag gaan uitvoeren. In de meeste gevallen worden zowel het lied als de artiesten gekozen tijdens een nationale selectie, waar de kijkers en/of een jury mogen beslissen wie er naar het ESF gaat.

In Nederland hadden we eerst zo’n nationale selectieprocedure, die ongeveer vijf jaar geleden eindigde, toen er plotseling alleen nog maar beroemde Nederlandse zangers mochten deelnemen aan het ESF. En andere deelnemende landen beginnen dit ook vaker intern te regelen. Hetgeen betekent dat onbekende liedjesschrijvers of zangers/zangeressen niet langer de kans krijgen om hun talenten te laten zien. Alleen mensen die al bekend zijn in muziekwonderland krijgen een kans om deel te nemen. Dus als Engeland dit jaar Adele zou sturen, zou iedereen bij voorbaat verliezen ... Hebben landen het vertrouwen in hun eigen nationale talenten verloren?

Bovendien, als Deelnemende Televisie-Omroepen alleen nog maar hun reeds beroemde zangers naar het ESF sturen, dan verwordt het ESF tot een gratis advertentie platform en strategisch marketingmiddel voor platenmaatschappijen, waar ze hun bekende zangers kunnen promoten, en nog meer roem, (inter)nationale optredens, tv-commercials, tv-royalties en simpelweg meer macht kunnen verwerven. Hetgeen financieel gezien weliswaar een slimme zet is, maar zouden televisie-omroepen eigenlijk niet onafhankelijk moeten zijn van de kuren en voorkeuren van platenmaatschappijen? Dus hou alstjeblieft op met het beschuldigen van Oost-Europese landen van corruptie, en begin te kijken naar jezelf hier in het westen!

Ook worden mensen hun dromen hierdoor vertrapt. Al zoveel jaren droom ik (en vele anderen, daar ben ik van overtuigd!) van deelname aan het Eurovisie Song Festival met een van mijn liedjes. Dit jaar zou ik heel graag met mijn lied ‘Broken’ willen deelnemen, prachtig uitgevoerd door DECI MUSIC, in mijn optiek een van de beste zangeressen die ik ooit heb gehoord! Maar tegenwoordig sturen platenmaatschappijen zangers alsof het om een zangtest zou gaan, in plaats van een zangwedstrijd, ‘goed voor de ervaring, goed voor de winst en goed voor de publiciteit’. Het is belachelijk! Mensen zoals ik, die er al hun hele leven van dromen om deel te nemen, worden opzij geschoven, omdat een of andere platenmaatschappij met connecties binnen de Deelnemende Televisieomroep (een van hun) gecontracteerde zangers wil promoten, die dat nooit echt als een grote droom koesterden.

En tot slot : als je een Europese wedstrijd organiseert, waarbij zangers en liedjesschrijvers het land van de Deelnemende Omroep vertegenwoordigen, zou het dan niet zo moeten zijn dat de gewone burgers van dat land ook een kans zouden moeten krijgen om deel te nemen aan die wedstrijd? Laat het volk niet alleen stemmen! Geef het volk ook een kans om hun eigen land te vertegenwoordigen! Een hoop mensen verliezen hun interesse in het Eurovisie Song Festival om deze reden, en vele andere. Misschien zou het voortaan het ‘Europese Televisieomroepen & platenlabels Festival’ genoemd moeten worden?

Hierbij verklaar ik dat het Europese Song Festival begint te verworden tot een Europees Handjeklap Festival, en ik roep de volkeren van alle deelnemende en sympathiserende landen op om te stemmen voor gelijkheid, vrijheid en broederschap, een leus die mede-organisator Frankrijk nou juist zo hoog in het vaandel draagt. En laat alle deelnemende landen de nationale selectie herinvoeren, waarbij het publiek en een jury mogen stemmen.

Om mijn campagne kracht bij te zetten, zal ik mijn zelfgeschreven lied ‘BROKEN’ op Facebook lanceren: www.facebook.com/musicdivine.eu waar iedereen mij en DECI MUSIC dit lied kan zien uitvoeren in de Jeruzalem Kerk te Amsterdam-West (Nederland), gefilmd door de dominee zelf (de goede man rolde zelfs helemaal over de grond om een paar goede opnames van ons te kunnen maken). En als je vindt dat ons optreden goed genoeg is voor het Eurovisie Song Festival 2017, of als je deze campagne gewoon een warm hart toedraagt, geef ons dan een ‘LIKE’ op Facebook. Want om eenmaal verloren rechten terug te winnen, heb je een behoorlijke dosis moed en doorzettingsvermogen nodig, en heel veel steun. Help ons alstjeblieft om dit standpunt te bekrachtigen en stem op ons!


Heel veel dank en God bless you!

-------------------------------------------------------------------------------------
Eurovision : Song Contest or Con Songtest?

My name is Yvonne Liew-On, I am a Dutch songwriter (Music Divine), and I am starting a campaign against the rules of the Eurovision Song Contest.

First of all I disagree with the way the entries are picked : according to the ESC rules each Participating Broadcaster has a right to choose their entry in the format they choose, which means that in some cases (as in the Netherlands, where I come from) the entries are picked internally, in some other countries the artist or the song are picked by the broadcaster while the public in that country decides on the eventual representative. In the majority of the cases, both the song and the performers are picked for a show called a national selection, where the decision is up to the viewers and/or a jury.

In the Netherlands we used to have a national selection, which ended about five years ago, when suddenly only famous Dutch singers were allowed to enter the ESC. And other participating countries are starting to act the same way. This means that unknown songwriting or singing talents are no longer given a chance to show their skills. Only people that have already made it in showbusiness, get a chance to participate. So at this moment, if England would send Adele, everybody else would lose ... Have countries lost their faith in their own national talents?

Furthermore, if Participating Broadcasters send only national famous singers, then the ESC becomes a free advertising platform and strategic marketing tool for record companies, where they can promote their lead singers, and gain more fame, more (inter)national performances, more tv-commercials, tv-royalties, and simply more power. Which is financially clever, but shouldn’t Broadcasting Companies be independent of the whim’s and preferences of Record Labels? So please stop blaming the Eastern European countries of corruption, and start looking at yourselves here in the west!

Also people’s dreams are destroyed. For so many years I (and many others, I’m sure!) have this great dream to participate at the Eurovision Song Contest with one of my songs. This year I would like to participate with my ballad ‘Broken’, performed beautifully by DECI MUSIC, in my opinion one of the best singers I have ever heard! But nowadays the Record Labels are sending singers as if it were a songtest, instead of a contest, ‘good for the experience, good for the money and good for the publicity’. It’s ridiculous. People like me, who have been dreaming their whole life to participate, are pushed aside, because some record label with connections inside the Participating Broadcaster wants to promote some contracted singer(s) who never cared that much about the ESC.

And last but not least: if you organize a European Contest, where singers and songwriters represent the country of the Participating Broadcaster, shouldn’t the people of that country be given a chance to participate in that contest? Don’t just let the public vote! Give the people a chance to represent their country! A lot of people are losing interest in the Eurovision Song Contest because of this, and other reasons. Maybe they should start calling it the ‘European Broadcasters & Record Labels Contest’?

I hereby declare that the European Song Contest is starting to degrade into a European Con Songtest, and I call for the people of all participating and sympathizing nations to vote for equality, brotherhood and liberty, which participating founder France used to keep in highest esteem. And let all participating nations reintroduce the national selection, with public votes and a jury.

To emphasize my campaign, I will launch my song ‘BROKEN’ on Facebook : www.facebook.com/musicdivine.eu where everybody can see me and DECI performing this song at the Jeruzalem Church in Amsterdam-West (the Netherlands), recorded by the pastor himself (the good man even rolled all over the ground to make good shots of us). And if you think our performance suits the Eurovision Song Contest 2017, or if you just sympathize this campaign, please give us a ‘LIKE’ on Facebook. Because trying to regain one’s rights once lost, requires indurance and perseverance and lots and lots of support. Please help us make a statement and give us your vote!


Thank you and God bless you!Verschenen in het ParoolNews

Posted by Margareth Mon, January 02, 2017 11:48:00

Amsterdammer Helpt Amsterdam

Het Parool, Kersteditie 24-12-2016

YVONNE LIEW-ON (50)

‘Inmiddels maak ik mijn eigen arrangementen én weet ik hoe ik alles zelf professioneel kan afmixen’.

Voor veel mensen is het lastig om zichzelf heldere levensdoelen te stellen en zich daar ook aan te houden, maar niet voor Yvonne Liew-On. Ondanks het feit dat ze flink wat heeft meegemaakt, heeft ze alle negativiteit resoluut uit haar leven gebannen. Ze rekende af met een slechte relatie, overwon een depressie en leerde om te gaan met een hernia waardoor ze niet meer kan werken.

Het geeft haar alle ruimte zich op haar grote passie te richten: muziek. Ze had al flink wat nummers op haar computer opgenomen, maar het ontbrak haar aan geld om haar muziekcarrière naar een professioneler niveau te tillen. Daarom wenste ze hier begin dit jaar een bijdrage om het muziekprogramma Cubase te kunnen kopen. Dat er zich een Amsterdammer meldde om haar hiermee te helpen, heeft haar meer dan goed gedaan: inmiddels heeft haar carrière een flinke boost gekregen.

“Het is eigenlijk wonderbaarlijk verlopen. Ik had Cubase net een week in huis, toen ik een mail kreeg van de directeur van een circusshow dat hij muziek nodig had. Hij had mijn verhaal in de krant gelezen en wilde kennismaken. Uiteindelijk mocht ik de show zien en heb ik daar de volledige muziek bij gemaakt. Daar was hij enthousiast over, en op dit moment leg ik er de laatste hand aan.”

Het kostte Liew-On wel moeite om het ingewikkelde programma onder de knie te krijgen, maar ze zette gedecideerd haar tanden erin. “Ik heb er dagelijks tien uur per dag aan gewerkt om het te leren. Inmiddels maak ik mijn eigen arrangementen én weet ik hoe ik alles zelf professioneel kan afmixen. Ik kan dus gewoon een kant en klaar product leveren.”

Inmiddels staat Liew-On bij de Kamer van Koophandel ingeschreven als componiste. En dat is nog maar het begin. Binnenkort start ze een campagne, om haar zelfgeschreven lied als mogelijk inzending voor het Eurovisie Songfestival te promoten. “Tegenwoordig is het als gewone Nederlander moeilijk ertussen te komen. Maar ik ga gewoon campagne voeren en allerlei programma’s benaderen. Ik heb alle vertrouwen in mijn muziek, dus ik ga er gewoon de markt mee op.”